Archiwum

W bielskim Oddziale PTEw odbyło się Walne Zebranie Sprawozdawcze za 2016 r.

Zebranie odbyło się 26 stycznia 2017 r. w Bielsku według programu, który po odczytaniu został przyjęty przez jego uczestników. Wzięło w nim udział 14 z 26 członków Oddziału, zatem było wymagane quorum i Komisja Mandatowa stwierdziła prawomocność zebrania. Po przedstawieniu wszystkich sprawozdań z działalności w minionym 2016 roku Zebranie udzieliło Zarządowi Oddziału absolutorium. Gościem podczas Zebrania był prezes Zarządu Głównego PTEw – Józef Król.

Dyskusję wywołał plan prac na rok 2017, w szczególności projekt wniosku do Zarządu Głównego PTEw o wyrażenie zgody na złożenie przez Oddział projektu do Ministerstwa Obrony Narodowej pt. „BÓG –HONOR – OJCZYZNA – wspomnienie ewangelickiego duszpasterstwa wojskowego z lat 1918-1947”. Wniosek przekazano do dalszej analizy wraz z sugestią nawiązania w tej sprawie współpracy z Ewangelickim Duszpasterstwem Wojskowym w Warszawie.

Odpowiedz

Możesz użyć tych znaczników HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>